Resultaten Belgisch Kampioenschap

Het afgelopen weekend had het Belgisch kampioenschap plaats. Zaterdag werden de wedstrijden gereden op de piste in Zandvoorde en zondag op de weg in Hombeek. Naar goede gewoonte hebben onze renners weer mooie prestaties neergezet en een hoop medailles mee naar huis gebracht. We hebben maar liefst 7 Belgische kampioenen in onze club dit jaar. Proficiat!
Hieronder vind je een overzicht van de resultaten van onze renners, de volledige uitslag is terug te vinden op www.rollerbond.be

Bij de miniemen jongens is Tom De Keyser er net niet in geslaagd medailles te behalen, maar hij reed wel enkele mooie wedstrijden met een verdienstelijke 4e en 5e plaats als resultaat.

Bij de pupillen jongens werd zijn broer Simon De Keyser Belgisch kampioen op de 1000m, hij behaalde ook de zilveren plak op de 500m, de 2000m en de 1500m. Proficiat Simon! In dezelfde reeks viel Korneel Wittemans net naast de medailles, hij behaalde wel enkel mooie 4e en 5e plaatsen. Mooi zo!

Bij de pupillen meisjes heeft Nina Duchene ook heel erg goed gereden, maar ze kon ook net geen medailles behalen, ze werd ook knap 4e en 5e. Volgend jaar het podium op Nina!

Bij de cadetten meisjes behaald Katrien Hernalsteen een knappe bronzen medaille op de 300m tijdrijden! Proficiat! In haar andere wedstrijden viel ze net naast het podium met een verdienstelijke 4e plaats.

Bij de scholieren jongens kon Yannis Vandebeeck maar liefst 5 medailles mee naar huis nemen! Hij werd Belgisch kampioen op de 500m, hij behaalde zilver op de 300m tijdrijden en op de 5000M en brons op de 1000m en de 3000m punten. Proficiat Yannis!

Bij de Seniors dames werd Hanne Wouters Belgisch kampioen op zowel de 300m tijdrijden als de 500m sprint. Proficiat Hanne! Op haar andere wedstrijden viel ze net naast het podium met nog enkele mooie 4e en 5e plaatsen. In dezelfde categorie werd ook Nele Armée Belgisch kampioen op de 10km afvalling. Van een mooie comeback gesproken! Proficiat Nele! Ruth Fierens behaalde eveneens een mooie 4e en 5e plaats.

Bij de seniors heren is RSC Heverlee met bijna alle titels gaan lopen: Bart Swings werd Belgisch kampioen op de 300m tijdrijden en de 5000m punten, Maarten Swings werd Belgisch kampioen op de 1000m en Ferre Spruyt werd Belgisch kampioen op de 10km afvalling. Knap gereden heren! Verder behaalde Bart nog 1 zilveren en 2 bronzen medailles, Maarten en Ferre behaalden elk ook nog 1 zilveren en 1 bronzen medaille. Proficiat alledrie!

De selectie voor het Europees kampioenschap is na dit weekend ook bekend gemaakt: Bart, Maarten en Ferre mogen deelnemen aan het EK in San Benedetto (Italie) van 29 juli tot 7 augustus. We duimen alvast voor jullie!

Zoals altijd vind je meer commentaar bij de wedstrijden op de blog van Jelle
http://training-news.blogspot.com/