Roller&Bike parade Leuven met verlichting


De Roller&Bike parades van Leuven zitten er weer op voor deze zomer. De laatste kreeg als extra opdrachte om zeker iedere deelnemer met wettelijke verlichting te laten rijden. Deze opmerking viel bij de nabeschouwing van de vorige edities en de organisatie nam het ter harte.

De wegcode eist dat een skater in het verkeer bij valavond van wettelijke verlichting is voorzien en een rollerparade is dan ook een goede gelegenheid om te demonstreren hoe het moet. De derde en laatste parade van deze zomer reed ook een uur vroeger uit. Alle deelnemers werden aangespoord om verlichting te gebruiken. Digital AD, een led advertising reclamebedrijf uit Aarschot deelde die avond zo'n 250 ledlicht-setjes uit (http://www.digital-ad.be).

De Roller&Bike parades van Leuven kaderen in de reeks van geanimeerde parades die Belgiumrollers overal in het land organiseert. De stad Leuven en skateclub RSC Heverlee zijn de lokale partners en ook De Watergroep zorgde voor waterbedeling. De Leuvense edities zijn altijd goed voor zo'n 200 skaters, samen met enkele tientallen fietsers in  een gezinsvriendelijke ronde door de stad. De toer omvat een klein parcours van 7km door de binnenstad en aansluitende een grotere toer van 14km door Kessel-lo. Alles werd steeds veilig begeleid door de politie, bijgestaan door een eigen crew. De parades kennen geen inschrijvingen en de deelname is steeds gratis.

Er waren deze zomer edities op de woensdagavonden 26 juni, 24 juli en 21 augustus. Volgende zomer gaan we uiteraard voor meer! Als je aan een parade deelneemt dan vragen we wel steeds de richtlijnen te volgen: rij volgens de wettelijke voorschriften; voorzie verlichting voor en achter; volg de instructies van politie en begeleiders en draag voldoende bescherming (zéker de helm, maar polsbeschermers zijn ook altijd nuttig).

OPGELET!
Bij regenweer gaat een Roller&Bike parade niet door. We proberen dit zo goed mogelijk in te schatten en geven bericht van bevestiging of annulatie enkele uren voor de start op deze website!