Bart Swings opnieuw wereldkampioen!!!!!






Verslag en foto's van Herman Swings:



Het is zover! Het was Bart zijn ambitie om terug een wereldtitel te halen. Niet de verlenging van vorige titel maar nu op de wegwedstrijd 20 km afvalling en het is hem gelukt!
Eerst kort verslag van de eerdere wedstrijden op de eerste dag van de weg.
Er werd gestart met de 200 m tijdrijden. Alleen Wouter en Maarten aan de start. Wouter wist zich met de vierde beste tijd te plaatsen voor de finale. Maarten had deze ambitie niet.Er werden reeksen gereden voor de puntenkoers van de junioren. Siemen en Mathias wisten zich zeer vlot te plaatsen voor de finale.
Om 18.00 u zou dan de finale tijdrijden moeten starten, maar de stortbuien in de namiddag maakten het onmogelijk om de wedstrijden tijdrijden laten door te gaan wegens een te nat parcour. Het programma werd omgegooid. Eerst de puntenkoersen van de junioren en daarna de afvallingswedstrijden van de senioren, dames en heren.
Wegens het natte en gevaarlijke wegdek konden Siemen en Mathias hun prestatie van in de reeksen niet herhalen, en hielden ze de wedstrijd voortijdig voor bekeken.
Het parcour lag er nog steeds nat bij toen Ferre en Bart aan hun afvallingskoers begonnen, dit bleef de hele wedstrijd zo, en in de tweede helft van de wedstrijd begon het zelfs terug licht te regenen. Het was dus rijden met de nodige voorzichtigheid, zeker in de veelvuldige bochten van het parcour.Meerdere renners hebben het asfalt van dichtbij gevoeld. Ferre is bij de laatsten afgevallen. Bart heeft zich kunnen handhaven tot het einde, en bij het ingaan van de voorlaatste ronde heeft hij een 'voorzichtig' hazepad gekozen. Bart kon een slippertje in de laatste bocht corrigeren en zo stand houden tot op de meet. Hij werd op veilige afstand gevolgd door Diego Rosero en Joey Mantia. De vreugde was immens!
Meer commentaar zoals gewoonlijk op Jelle zijn site