Meer nieuws vanop WK Colombia





Een kort verslag van onze verslaggever ter plaatse

(Met dank aan Herman Swings voor foto's en verslagen!)

Zondag 24/10

1000 m inline

In de kwartfinale reed Bart van aan de start op kop, in de derde ronde gleed hij even uit, maar kon toch de winst nog in de wacht slepen. Vervolgens werd hij gehinderd in de halve finale, maar gooide zijn voetje zodat hij toch nog tweede werd. Wel in de minst snelle reeks en enkel de eerste was zeker van zijn plaats, de anderen moesten de tijd afwachten. Uiteindelijk had hij nog de vierde beste tijd en was hij dus geplaatst voor de finale.
Hij begon de finale met geen al te beste start, maar zat snel bij de koplopers. De posities wisselden regelmatig doch bij het ingaan van de laatste bocht zat hij terug in vierde positie en kon deze niet meer verbeteren. Dus een eerste vierde plaats.

De aflossing
In de reeksen gingen alleen de eerste twee door. Op de fotofinish was duidelijk dat Bart tweede was voor de italiaan. De italianen gingen 3 keer bekijken om toch zeker te zijn.
Ferre ging als eerste van start, dan 2 ronden Bart en dan steeds Maarten, Ferre en Bart in die volgorde. Het Heverleeteam kon zich goed handhaven met de Colombianen, Amerikanen en Fransen.
Bij het ingaan van de laatste ronde was er kleine achterstand op het koptrio. Dit gat kreeg Bart niet meer dichtgereden. Maar toch zeer verdienstelijk vierde, het was spannend en belooft voor op de weg!

Vandaag was het een verdiende rustdag voor de ploeg.
Vanaf morgen beginnen de wedstrijden op de weg.