WK Colombia afgesloten met nog een bronzen medaille voor Bart op de marathon

De marathon is kunnen verlopen in schitterend zonnig weer. Op een parcour van 3.2 km met mooie asfaltwegen, maar wel met hellingen en bochten, een graad erger als Haasrode.

Siemen en Mathias gingen goed van start. Mathias reed al eens een gat dicht. Ook Siemen zat goed vooraan in het peloton. Tot het noodlot weer toesloeg waarbij Siemen door een valpartij net voor hem, ook de grond op ging.

Bij de senioren gingen de vier Belgen van start, ook Wouter en dit tot het einde van de marathon.
Ferre had zijn stijl een beetje aangepast aan zijn schouderblessure, maar dit verhinderde niet dat hij in de laatste faze van de wedstrijd toch de leiding nam van het peloton en een stevig tempo oplegde. Ook Maarten had al heel wat werk verzet. Maar toch hield de ontsnapping van Colombia en Ecuador stand. Eigenlijk ging het over twee Colombianen, waarvan er eentje onder de vlag van Ecuador reed. Goud voor Colombia, zilver voor Ecuador.
Alleen de bronzen medaille bleef er nog over voor het peloton. Halverwege de laatste ronde waren er al ontsnappingspogingen uit het peloton, maar dit bleek te vroeg, want uiteindelijk werd op de laatste helling naar de meet de beslissing geforceerd door Bart die het haalde voor Fabio Francolini en Diego Rosero.

Nu een bronzen medaille, een mooie afsluiter in de reeks!

Met dank aan Herman Swings voor de berichtgeving!