Bart Swings behaalt thuiszege in Terbank

Zondag 28 mei was de datum die dit jaar de Pinkster Tweedaagse even moest vervangen. Wegens een laatste Pinksteren en een vernieuwing van de piste in Tienen concentreerden we ons in Heverlee op de wegmarathon. In het warme weer reed Bart zoals verwacht naar de overwinning, ploegmaat Ferre had minder geluk.



In ronde 20 (van 52) ging Ferre spectaculair tegen de vlakte. Voor iemand ter hulp kon snellen was hij al weer weg en nam meteen terug plaats in het peleton. Bart had in- tussen al wel een ronde gepakt op het 705m lange parkoer.

Ferre bleef de pijn aan knie en heup nog enkele ronden verbijten, probeerde ook nog een aanval maar luisterde naar het lichaam en stapte enkele ronden voor het einde uit de wedstrijd.

Naast de vlotte overwinning van Bart onthouden we nog acties van Wouter Meulders, Siemen en Kwinten Tas (ZRC) en de sterke prestatie van onze jongere renner Yannis Vandebeeck. Ook nog een proficiat naar een nieuwe naam in het skeelermilieu: Pierre-Alix Colbrant is internationaal gereputeerd in freestyle skaten en reed zondag zijn eerste BK Marathon, goed voor een 14e plaats.

Bij de dames zijn we uiteraard trots op de sterke de sterke overwinning van Nele Armée en de puike 4e plaats van Vera Huys.