Roller & Bike parade Leuven 13 Juli 2016 bevestigd

Ook voor vanavond hadden we niet ideale weerkaarten. Regen in de namiddag kwam er en deze zou nu stoppen. Dit zou een goed berijdbaar parcours moeten geven tegen 19:30 en dus kunnen we bevestigen. (update van 16:12u)

Nu al voor het vierde jaar organiseren RSC Heverlee, samen met de stad Leuven en Belgium Rollers de Roller & Bike parade in Leuven. We vertrekken en komen aan op het Martelarenplein aan het station van Leuven. De verzameling gebeurt vanaf 19u en de kleine toer vertrekt om 19:30u. De parade is terug op het plein voor zonsondergang (22.00 uur).
Roller & Bike parades in België

Heel de zomer lang hebben in heel wat steden Roller & bike parades plaats. In zo’n parade rijden we samen met honderden skaters, fietsers & rolstoelfietsers, scooters en al het andere niet-gemotoriseerde ‘on wheel’-gebeuren, door de straten van de binnenstad en de omgeving. Het totale parcours bedraagt doorgaans 20 tot 30 km. De bijeenkomst is doorgaans om 19.00 uur en het begint met een kleine toer (voor minder gevorderden), met aansluitend de grote toer voor gevorderden. De disco op de begeleidende pick-up brengt u in een zomerse sfeer. Dansen en verkleden mag al volonté. Alles verloopt veilig dankzij politiebegeleiding en eigen staff.

Deze parades zijn steeds gratis en zonder inschrijving. Je rijdt mee op eigen verantwoordelijkheid. Zorg dus zeker voor eigen skatemateriaal (vermijdt al te kleine wieltjes), helm, bescherming en verlichting indien de parade in het donker rijdt.

De bekendste zijn de parades van Belgiumrollers in Brussel, Hasselt en Leuven. Ook de Desselse Rollerparade is een aanrader (SKATEPARADE DESSEL 2016 op Facebook).

In Dessel rij je over de beste asfaltwegen van de Kempen en je wordt er steeds warm aangemoedigd door de omwonenden die hun huizen en stoepen met duizenden lichtjes versieren. De Rollerparade van Dessel heeft plaats op zaterdagavond 13 augustus. Er is een ‘Kids toer’ met verzameling aan het Sportcentrum van Dessel vanaf 18u en vertrek om 18:30. De avondtoer vertrekt op dezelfde plaats omstreeks 20u.